Boşanma Davamı Avukatla Açmam Gerekli Mi?

Boşanma davası, yasal şartlarını taşıyan, hukuken geçerli olarak kurulmuş bir evliliğin mahkeme kararıyla sonlandırılmasıdır.
Boşanma davası çekişmeli ya da anlaşmalı şekilde olabilir.
Çekişmeli boşanma davaları karı ve kocanın farklı talepler ileri sürdüğü, bu nedenle taraflarca karşılıklı dilekçelerin sunulduğu, tanıkların dinlendiği, gerekli bilgi ve belgelerin toplandığı gibi uzun süreçlerden geçmektedir.
Anlaşmalı boşanma davası ise taraflarca hazırlanan ortak protokolün mahkeme tarafından incelenip hukuka uygun bulunması halinde kabul edildiği ilk celsede genellikle bitmektedir. Çekişmeli boşanma davası hukuk sistemimizdeki usulü kurallar, mahkemelerin yoğunluğundan kaynaklı sebepler derken istinaf ve temyiz aşamaları hariç en az bir, bir buçuk yıl sürebilmektedir. 
Boşanma davası sonucunda, diğer hukuk ve ceza davalarından farklı olarak tarafları ve özellikle varsa çocukları ilgilendiren önemli kararlar verilir. Çocuğun velayeti, ana ve babanın çocuk ile kuracağı ilişki, nafaka, maddi ve manevi tazminat, malların paylaşımı gibi son derece hassas konular üzerinde hüküm kurulur.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN


Yukarıda açıkladığımız sebeplerle özellikle boşanma davalarının aile ve boşanma hukukunda çalışmalar yapan, alanında yetkin avukatlar aracılığıyla açılması ve takip edilmesi önerilir. Zira tarafların ve özellikle çocukların sonradan maddi ve manevi yönden zarara uğramamaları, zaten psikolojik olarak yıpratıcı bir süreçten daha fazla etkilenmemeleri için en başta avukat desteği alarak yola çıkmaları önemlidir. 
Ancak tabii ki boşanma davasının avukat ile açılması bir zorunluluk değildir. Taraflar davayı bizzat açarak takip edebilirler. 
Aile ve boşanma hukuku alanında daha fazla bilgi veya hukuki destek almak istiyorsanız Ankara ilinde çalışmalarını sürdüren aile ve boşanma hukuku avukatlarımız ile aşağıdaki bağlantıdan iletişime geçebilirsiniz. 
Sağlıkla kalın.

İletişim için: 0 (312) 437 57 47
                      0 (505) 391 07 06